Effektivare affärsmöten med Epson-projektorer

EB-1410Wi-serien hjälper dig att effektivisera affärsmötena med nya integrerade interaktiva projiceringar

Effektivare affärsmöten med Epson-projektorer

1 februari 2013 – Epson som har varit världsledande på marknaden för projektorer i över tio år[1] erbjuder nu en komplett digital lösning för affärsmöten. EB-1410Wi och EB-1400Wi kombinerar fördelarna med projektorer, interaktiva whiteboards, blädderblock och annan presentationsutrustning i en enda lättanvänd enhet. Med en interaktiv projicerad bild på 254 cm och ett brett utbud av ingångskällor hjälper dessa modeller företag att öka produktiviteten och sänka installationskostnaderna genom att eliminera behovet av mötesrumsutrustning i flera delar.

De avancerade funktionerna i dessa modeller gör det möjligt för användarna att förvandla varje yta till en interaktiv skärm på 254 cm och göra anteckningar på projicerade bilder från en mängd olika ingångskällor: datorer, kontorsnätverk, USB-minnen[2], dokumentkameror och många andra smarta enheter. Med de interaktiva pennorna kan användarna interagera med datorprogramvaran fullt ut – på samma sätt som med en mus – och även göra mötesanteckningar. När mötena är avslutade kan anteckningarna sparas och delas till kontorsnätverk och USB-minnen2 samt skickas till andra användare med e-post.

Dessa projektorer kan även anslutas till Epsons allt-i-ett-bläckstråleskrivare för företag, som WorkForcePro 4500-serien. Användarna kan skanna dokument direkt till projektorn och skriva ut mötesanteckningar. Majoriteten av företagens befintliga skrivare[3] kan även anslutas för utskrift av anteckningar.

EB-1410Wi och EB-1400Wi har även en funktion för flera platser. Med denna funktion kan upp till fyra separata projektionssystem fjärranslutas så att användarna kan dela bilder och presentationer och även göra anteckningar på samma bild fjärruppkopplade.

Julia Lin, produktchef på Epson Europe, säger: "Dessa nya interaktiva projektionssystem på 254 cm är mycket mer än bara interaktiva projektorer, eftersom de erbjuder en komplett digital lösning för många affärsmöten. Med endast en komponent som utför tre eller fyra komponenters jobb kan företag minska investeringskostnaderna för ytterligare utrustning och effektivisera mötena ännu mer."

Julia tillägger: "Med den intuitiva skärmmenyn och de användarvänliga kontrollerna kräver dessa enheter ingen särskild utbildning. Användarna kan med trygghet utföra presentationer med de avancerade funktionerna, eftersom de vet att de har full kontroll.”

EB-1410Wi och EB-1400Wi kommer att finnas till försäljning från januari 2013.

FunktionerEB-1410WiEB-1400Wi
Interaktiv flerfunktionslösning för mötesrum
Komplett interaktivt paket: projektor, två digitala pennor, inbyggd programvara, väggfäste
Spara, redigera och dela mötesanteckningar
Ljusstyrka på 3 100 lumen för vitt och färgat ljus2,600
Stort projicerat bildformat på upp till 100 tum/254 cm
Widescreen-visning med ultrakort projektionsavstånd
Gör alla presentationsytor interaktiva
Kompatibla med Epsons kontorsbläckskrivare och även med de flesta nuvarande kontorsskrivare
Inbyggd interaktiv funktion för att kommentera presentationer utan att behöva ansluta till en dator
Två interaktiva pennor kan användas samtidigt
Funktion för flera platser
Extern kontrollplatta med stora, lättanvända knappar
Ingen bildkalibrering och inga drivrutiner behövs
Inbyggd högtalare på 10 W
3LCD-teknik för naturliga färger och korrekt färgåtergivning
DisplayPort och digitala HDMI-ingångar för högupplöst innehåll

[1] Källa: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2] USB-A-åtkomst kan inaktiveras för säkerhetspolicyer för företagsinformation

[3] Kompatibla emuleringar: PCL6, ESC/P-R, ESC/Page, ESC/Page-Color

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är en global ledare inom bilder och innovation som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen, med sina kompakta, energisparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och mikroenheter.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 78 000 anställda i 99 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar påden globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda hade Epson Europe en försäljning på1 583miljoner euro under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu