Den världsledande projektortillverkaren Epson har valts ut att utrusta ett nytt modernt museum i Finland med en uppslukande konstupplevelse från det japanska konstkollektivet teamLab

135 Epson-projektorer har installerats i det helt nya Helsingforsbaserade konstmuseet Amos Rex

Den världsledande projektortillverkaren Epson har valts ut att utrusta ett nytt modernt museum i Finland med en uppslukande konstupplevelse från det japanska konstkollektivet teamLab

September, Helsingfors  – Epson, världens ledande projektortillverkare 1, är det givna valet för det nyöppnade konstmuseet Amos Rex i centrala Helsingfors, där uppslukande digitala installationer från teamLab projiceras med hjälp av 118 Epson-projektorer med högt ANSI lumen, samtidigt som ytterligare 17 används för skyltning och i utbildningssyfte på olika platser i museet.

 

”Denna utställning är en fantastiskt sätt att utnyttja Epsons projektorer i syfte att ge allmänheten en verkligt uppslukande upplevelse, tillika en upplevelse vi är säker på kommer att stärka Helsingfors status som en europeisk kulturstad”, säger Neil Colquhoun, chef för professionella projektioner på Epson i Europa. ”Museer, särskilt de som strävar efter att skapa en mer moderniserad och engagerande upplevelse för sina besökare, är ett praktiskt sätt för Epson-projektorer att levandegöra kultur liv genom skarpa och klara bilder, samt genom en hållbar prestanda med låga underhållskrav.”

 

 

Epsons 3LCD-projektorer används för att projicera uppslukande digitala installationer av teamLab, ett 500 personer starkt, tvärvetenskapligt konstkollektiv bestående av programmerare, tekniker, CG-animatörer, matematiker och arkitekter vars mål är att ”utforska en ny relation mellan människor och konstvärlden ”. teamLab har arrangerat ett stort antal storskaliga utställningar samtidigt i år, och Tokyo-baserade MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless öppnades med stor framgång i juni.

”teamLabs utställning är exceptionellt utmanande ur ett tekniskt perspektiv. Epsons 3LCD-laserprojektorer är bäst lämpade för denna utmaning, detta tack vare deras ljusstyrka, kontrast och färgljusstyrka',' säger Kai Kartio, chef för Amos Rex-museet.

Amos Rex-museet beskrivs som en mötesplats för konst och urban kultur och har utformats för att skapa flexibla utrymmen i syfte möta behoven hos den konstant föränderliga moderna konsten. Därför gör 3LCD-laserprojektorernas enastående ljusstyrka och färger tillsammans med flexibiliteten i 360°-installationen Epson, världens främsta projektortillverkare, till det perfekta valet för museet för att levandegöra denna upplevelse. 

De Epson-projektorer som används omfattar 3LCD-laserljuskälla, 4K inbyggt, lins för ultrakort projiceringsavstånd och 3LCD-lampbaserade produkter. Marknaden för projektorer som används i institutioner (inklusive museer) har ökat med över 70 % under de senaste 10 åren (2008 - slutet av 2017). Epsons andel av denna marknad uppgår till 30 % - 138 % mer än den näst största aktören. 2.

 

 

[1] Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
[2] Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2008 - 2018