Den finska Formula One™-stjärnan Valtteri Bottas hjälper Epson att förklara varför Finland ligger steget före inom grundskoleutbildning

Epson bekräftar på nytt vikten av interaktiv teknik och stora bildstorlekar som stöd inom olika utbildningsstandarder

Den finska Formula One™-stjärnan Valtteri Bottas hjälper Epson att förklara varför Finland ligger steget före inom grundskoleutbildning

Racingföraren från Mercedes-AMG Petronas, Valtteri Bottas, besöker i en ny Epson-video sin gamla grundskola och hjälper därmed till att understryka vikten av interaktiv teknik och stora bildstorlekar för en bättre inlärning i klassrummet. Den korta videon #FinnishClass demonstrerar en livlig och uppmärksam klassrumsdynamik i Finland, som är världsledande inom grundskoleutbildning 1, utförd med en interaktiv projektor från Epson, världens ledande projektortillverkare 2.

 


 

Finland har inte bara rankats som världsledande inom grundskoleutbildning för andra året i rad av World Economic Forums globala konkurrenskraftsrapport 2017-18 - man hamnar också på andra plats inom högre utbildning. Eftersom finska elever endast genomgår ett standardiserat prov under hela sin skolgång, måste lärarna förlita sig på att hitta den mest effektiva undervisningsmetoden för sina klasser. Som världens främsta tillverkare av interaktiva projektorer 3 anser Epson att samarbete och interaktivitet måste utgöra centrala delar av inlärningsmiljön i syfte att motivera och engagera eleverna. Finland tycks dela denna passion för innovation, med en interaktiv projektorandel som proportionerligt sett är 57 % större än återstoden globalt.  

 

 

När det gäller bildstorlek visar marknadsundersökningar att 50 % av eleverna tycker att det är svårt att läsa innehåll som visas på en vanlig 70-tums bildskärm 4. Och när det gäller effektiva undervisningsmetoder minns eleverna 80 % av det visuella utbildningsmaterialet och 90 % av de interaktiva lektionerna, att jämföras med endast 25 % av enkelriktad, verbal undervisning 5. Den interaktiva klassrumsdynamik och det läsbara innehåll som förekommer i #FinnishClass-videon demonstrerar den effektnivå som tekniken bör ha i dagens klassrum. Givetvis blir en lektion alltid mer spännande när en världskänd idrottsstjärna närvarar, särskilt när han eller hon är en tidigare elev på skolan.  

 

 

Hans Dummer, chef för Visual Instruments på Epson Europe, säger: ”Epsons interaktiva projektorportfölj inser fördelarna med såväl stor bildstorlek som interaktiva undervisningslösningar, vilket ger moderna utbildningsmiljöer i länder som exempelvis Finland möjlighet att få ut mesta möjliga av sina elever. Det är fantastiskt att se vilken effekt våra produkter har i klassrummet, och vi ser fram emot den fortsatta roll som Epsons lösningar kommer att ha i skolor över hela världen.”

”Det är alltid fantastiskt att få återvända till min hemstad i Finland, där min motorsportbana en gång började”, säger Valtteri. ”Det var verkligen trevligt att få besöka mitt gamla klassrum och delta i den interaktiva lektionen, trots att jag inte befann mig i samma rum som eleverna! Jag är mycket stolt över att vara finne, och det är fantastiskt att se hur Epson för klassrumsupplevelsen framåt för dagens barn.”

För mer information om Epsons projektorportfölj, besök vår webbplats här, och om du vill veta mer om våra affärslösningar för utbildning, gå till https://www.epson.se/verticals/business-solutions-for-education.

1. World Economic Forums globala konkurrenskraftsrapport 2017-18
2. Futuresource Consulting Limited
3. Futuresource Consulting Limited
4. Baserat på en global marknadsundersökning utförd av Radius som genomförts i USA i april 2016 och i Singapore och Storbritannien i april 2017.
5. Världshälsoorganisationen (WHO)