De nya sortimenten A3- och A4-bläckstråleskrivare för företag uppfyller kraven hos hårt arbetande arbetsgrupper

Den svartvita serien framställer 40 000 sidor, segmentets högsta bläckkapacitet

De nya sortimenten A3- och A4-bläckstråleskrivare för företag uppfyller kraven hos hårt arbetande arbetsgrupper

WF-C8690

Epson har annonserat två nya serier WorkForce Pro-flerfunktionsskrivare och skrivare för stressade kontor, ett drag som innebär att företagets kännetecknande bläckstråleteknik med sin låga miljöpåverkan, få ingrepp och höga produktivitet, nu blir tillgängligt för mindre arbetsgrupper som vill ha möjlighet till såväl A3 som A4. WF-C8690, WF-C8610 och WF-C8190 ger bättre prestanda för A3-utskrifter i detta segment, medan WF-M5799DWF, WF-M5299DW och WF-M5298DW ger snabba och tillförlitliga svartvita A4-utskrifter med hög kapacitet och en låg total ägandekostnad (TCO).

Maths Arvesjö, Business Sales Manager på Epson Sverige, säger: ”Dessa bläckstråleskrivare, som krossar laser, sparar energi, tid och pengar, och är fullpackade med funktioner för företagsproduktivitet och dokumenthantering. De har utformats särskilt för att minska miljöpåverkan, reducera antalet ingrepp och effektivisera arbetsflödet och samtidigt hålla kostnadsbesparande i centrum av vad de gör. De få ingreppen och miljömässiga fördelarna gör dessa enheter perfekta även för specialiserade, vertikalt integrerade verksamheter som exempelvis utbildning, sjukvård, offentlig sektor och detaljhandeln att uppfylla såväl sina utskrifts- som CSR behov.”

WF-C8000-serien är perfekt för företagskunder som vill ha A3-funktion i sina utskrifter, men som inte kräver den höga kapaciteten i Epsons Enterprise- eller RIPS-enheter. Det är inte bara vanliga A4-dokument som framställs snabbt: En tid till första utskrift på 5,5 sekunder bereder även väg för ett antal användningar för A3-dokument som exempelvis egna broschyrer, broschyrutkast för korrekturläsning, Excel-kalkylblad, byggritningar, kalkylblad för klassrum, broschyrer och mycket mer.

På samma sätt uppfyller WF-M5000-serien kraven på företag där en robust, svartvit utskriftslösning krävs med en konkurrerande total ägandekostnad för användning i små arbetsgrupper med en hög utskriftsvolym. Dess imponerande bläckkapacitet på upp till 40 000 sidor – högst i sitt segment 1– bidrar till att ge denna låga totala ägandekostnad, samtidigt som den erbjuder minimala ingrepp från användaren. Detta ökar inte bara produktiviteten, dess värme- och kontaktfria utskriftsprocess ger även en omfattande mediaflexibilitet.

Utskrifter med dessa modeller använder minst 90 % mindre energi än motsvarande lasermodeller 2, vilket hjälper till att minska miljöpåverkan och att sänka användarnas elräkningar. Och allt detta samtidigt som den uppnår en tid till första utskrift på 4,8 sekunder, snabbare än hos motsvarande lasermodeller 3.

Båda serier har byggts särskilt för företag och erbjuder program och verktyg som uppfyller behoven hos olika användare. Verktyg och programvara som Epson Print Admin, Document Capture Pro 4och Epson Device Admin, tillför ytterligare funktioner till enheten – mer än bara utskrift och skanning. Epson Open Platform 5och vårt arbete med ISV:er tillför extra lösningar, till exempel utskriftsprogrammet PaperCut.

1. Genomsnittlig utskriftskapacitet. Den verkliga utskriftskapaciteten varierar beroende på de bilder som skrivs ut och på användningsförhållandena. Mer information finns på www.epson.eu/pageyield. Jämförelse mot de 20 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser.
2. Jämförelse mot de 10 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser.
3. Jämförelse mot de 10 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser.
4. Endast på flerfunktionsenheter.
5. Endast kompatibel med flerfunktions PCL/PS-enheter.