Bli flexiblare med Epsons nya bärbara butiksskrivare

Anslutning och batteritid är poängen med den nya termokvittoskrivaren

Bli flexiblare med Epsons nya bärbara butiksskrivare

6 november 2013 – Den nya bärbara termo kvittoskrivaren TM-P80 för butiksutskrifter är konstruerad för enkel hantering i många olika krävande miljöer, har många anslutningsmöjligheter, lång batteritid och pappersbesparande funktioner. Skriv ut kvitton i butiken, t ex QR-koder för biltvätt eller leveranskvitton vid dörren med den här snabba skrivaren från Epson, Europas ledande tillverkare av butiksskrivare[1]. TM-P80 kommer att finnas på marknaden från november 2013.

TM-P80 finns tillgänglig med Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutning förflexibilitet och mobilitet. Wi-Fi-modellen kan använda Epsons ePOS-skrivartjänst vilket gör att användarna kan skriva ut kvitton, biljetter och kuponger nästan var som helst direkt från mobila enheter[2]. Detta kan göras med alla webbläsare som har stöd för HTML5, utan att det krävs datorer, servrar eller drivrutiner, och kan enkelt integreras till befintliga IT-system. Med Bluetooth[3] kan användarna skriva ut direkt var som helst, även utomhus, utan att använda nätverk.

Laura Hennigfeld, produktchef på Epson Europe, säger: ”TM-P80 är perfekt för användning i krävande miljöer, t ex i detaljhandeln, inom turistnäringen eller sjukvård. Den pappersbesparande funktionen reducerar automatiskt kvittots marginaloch längd med upp till 23 % och sparar på så sätt tid och pengar utan att det påverkar TM-P80:s imponerande utskriftshastighet på 100 mm per sekund. TM-P80:s långa batteritid – 40 timmar för Bluetooth-modellen och 20 timmar för Wi-Fi-modellen

Med laddaren, som finns som tillval, kan upp till fyra batterier laddas samtidigt vilket säkerställer att det alltid finns en backup till hands för flera skrivare. Drop-in-papperspåfyllning betyder att det även är enklare att byta ut kvittopapper, så att kunderna slipper vänta.

TM-P80 lanseras i november 2013 och kostar 5 080 kr exkl. moms.

FunktionerWi-Fi-gränssnittBluetooth-gränssnitt
Utskriftshastighet upp till 100 mm/sek
Pappersbredd max 80 mm
Funktion för automatisk pappersreduktion reducerar kvittonas marginaler och längd med upp till 23 %
Lång batteritid20 timmar40 timmar
Drop-in-papperspåfyllning
Standard USB-gränssnitt
ePOS-print-
Skriver ut 1D- och 2D-streckkoder, inklusive QR-koder
Genomsnittstid mellan fel är 120 000 timmar
Genomsnittligt antal skärningar mellan fel är 16 miljoner utskriftsrader
Modellens livslängd är 10 miljoner utskriftsrader (50 km)
1 års garanti

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa visioner hos kunder i hela världen och levererar kundvärde genom kompakt och energisnål teknik med hög precision för företags- och hemmamarknaden samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning för räkenskapsåret 2012 med 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050 
http://eco.epson.com/[1]Källa: Interconnection Consulting, 2013

[2]Finns ej på iOS-enheter

[3]ePOS-Print är endast tillgängligt i WLAN-läge